Recenzie Speranta Regasita - o poveste de dragoste spontana de Denisa Claudia Raicu

Aceasta carte am luat-o de la Bookfest 2018, si ca sa vezi, a venit cu tot cu autograf! *fericire* *fericire*
Bun, acum recenzia:


Cartea "Speranta Regasita" de autoarea Denisa Claudia Raicu este acel gen de povestioara cu o romanta spontana, energica. In principiu este un roman conturat asupra unor aspecte simple din viata, nu este nici prea mult intrat in detaliu incat cartea are undeva la 120 si ceva de pagini, drept urmare este dificil de amanuntit. Stilul este unul plin de energie, ceea ce si da romanului acea aura, nu stiu exact cum sa explic eu.

Citind cartea, mi se parea familiara cumva, desigur, cand a intrat in scena personajul masculin...am zis... PFFFT! Christian Grey de Romania, doar ca nu e fifty shades. Eu am o stare foarte irascibila cand vine vorba de cartile lui E.L. James, pentru ca accentueaza foarte mult abuzul psihic si fizic asupra femeilor, si este interpretat BDSM-ul cum nu trebuie. Ei bine, sunt niste paralele intre catea Denisei si Fifty shades, dar nu merita sa intru in acest detaliu, pentru ca nu vorbim de acelasi stil, nici macar aproape nu e de ceea ce ar fi normal.
Pai, ce e normal e greu de definit.

Speranta Regasita este o poveste foarte romantica, intamplandu-se in niste circumstante ciudate, iar personajul principal Medeea nu este chiar cea mai obisnuita femeie de care Bogdan (acest Grey de Romania) se indragosteste. Ea are in trecutul apropiat o drama personala, care o face vulnerabila fata de iubirea pe care o primeste neconditionat. Subliniez, acesta este punctul forte al acestei carti, iubirea neconditionata purtata. Si sunt sigura ca daca pe mine m-o facut sa oftez si sa zic: awwww, ce dragut! atunci sunt sigura ca oricine poate sa cada prada acestei stari.
De-a lungul cartii Medeea se lupta sa accepte faptul ca in sfarsit un barbat o trateaza cum se cuvine, si ca e iubita asa cum e menita sa fie iubita, desigur asta nu inseamna ca umbrele trecutul nu ii da tarcoale, sau ca nu e prinsa in niste scandaluri mediatizate, doar de dragul unor bani.

Erotismul cartii: un lucru foarte neasteptat.
Poate ca nu am fost avertizata, dar aceasta carte este presarata cu scene de dragoste dintre Medeea si Bogdan, uau! Pfiu, ce m-am incalzit aici. Sunt scene blande, nu sunt descrise nici pervers, nici in altfel care sa deranjeze. Adica totusi, in literatura exista niste granite mici intre pornografie si erotic.

Ca si concluzie: e un easy read, poate asa, cand stai pe hamac sau seara inainte de culcare, si vrei ceva cu un super happy-end, atunci cartea Denisei e pe lista de must-read.



de Miruna-Lavinia
BMC logoBuy me a coffee

Comentarii