Comoara cinematografica - Loving Vincent


  Pentru mine, Vincent Van Gogh este muza suprema, alaturi de impresionistul Claude Monet, au alcatuit un drum pentru mine.
  Cand terminasem liceul, eu am dat examen la specialitate din picturi facuta in stilul lui Van Gogh, scrisesem despre el si intr-un fel, el ma completeaza ca si artist.
In timp chiar m-am stilizat mult in tehnica lui, desi, uneori e greu, fiindca am ramas cu o tenta hasurata, volumetrica in stilul meu, uneori folosind culori prea puternice si contraste nepotrivite.

  Dar revenind la film, caci despre el doresc sa scriu cateva cuvinte.

  E primul film pictat manual in intregime, fiecare cadru fiind realizat individual in culori de ulei.

  Au lucrat in jur de 100 de pictori timp de aproape 5 ani, iar rezultatul, ei bine, merita toti banii.


  Actiunea are loc dupa moartea lui Theo, cand Armand, fiul postasului (care apare in cateva din picturile lui Gogh) trebuie sa trimita o scrisoare lui Theo Van Gogh, doar ca sa afle ca si acesta murise, asa ca el porneste in cautatea adevarului: de ce s-a sinucis Vincent, cine i-au fost cunoscuti, prieteni, enigma care ii inconjoara moarta lui Vincent se inteteste cand Armand pune la indoiala persoane care au facut parte din viata pictorului. Armand preda scrisoarea vaduvei lui Theo, care ulterior le publica intr-un fel de almanah.
 Prezentul este pictat in stilul sau post-impresionist, iar flash-backurile intr-un stil realist, dar alb-negru, pentru a face diferenta dintre evenimentele cronologice.






... iar pentru referinta s-au folosit, clar, actori pentru a reda in mod natural miscarea umana.



Aici las cateva din picturile mele inspirate dupa stilul lui Vincent!




 Aceasta este pictura din seria lucrarii de diploma de la liceu, inspirata dupa "Noapte Instelata".

BMC logoBuy me a coffee

Comentarii