Recenzie carte - Aviatoarea de Sandra Coroian

Recent am terminat Aviatoarea de Sandra Coroian, si vreau sa zic ca wow, asta da aventura!


Sandra Coroian are, pe langa multa imaginatie, care deja zburda printre stele, un tipar in care foloseste acest tip de personaje "girl power", zic eu ca urmare a valului feminist care in ultima vreme a prins radacini si pe la noi, iar cartile ei: IREN si Aviatoarea au la baza un personaj feminin fragil dar cu o vointa de otel.

Sure Vanay nu face exceptie deloc in acest roman.
Ea este personajul principal al povestii, care isi urmeaza un rol intr-o vreme de razboi, este transpusa unor lumi diferite, ca urmare personajul isi cauta rostul si semnificatia cautarilor.

Este de apreciat ca Aviatoarea este scrisa intr-un stil cursiv, usor de urmarit, povestit la persoana intai.
Povestea incepe prin a prezenta motivele eroinei, Sure, de a ajunge aviator si in ce analgam de aventuri patrunde cand i se inmaneaza un plic pe care trebuie sa-l livreze la o adresa misterioasa.

Mi-a placut cursul acestei aventuri cu un usor iz SF, specific autoarei, al stilului mai steampunk si al unei aventuri, strategii militaresc, ba chiar si scene de lupta aviatica bine descrisa, adica nu lasa cititorul sa se strofoace ca cine ce si cum s-a intamplat.
Totodata, poveste introduce si niste elemente despre fragilitatea feminina, si ca eroina, poate sa cada in niste capcane care ii sunt peste masura de a le controla, si ceea ce-mi trezeste cititorului acea scanteie, ca indiferent despre ce poveste e vorba, oameni rai exista care din lipsa principiilor pot recurge a niste gesturi mai extreme. Aviatoarea reminteste acest lucru, nu totul in viata e roz.

Romanul arunca cititorul intr-o aventura fantastica cu peisaje mirifice, ierni reci si intorsaturi de situatie neasteptate care chiar si pe mine m-a lasat cu gura cascata, caci la sfarsit aflam ce scria in acel plin, care a legat strans viata lui Sure, a fratelui ei Sergei si a lui Balakian.

5\5 stele
✶✶✶✶✶


de Miruna-Lavinia

BMC logoBuy me a coffee

Comentarii