Maris Fest - spirala nemultumirilor si stigma fata de rockeri


Pentru cei care sunt din Targu-Mures, se pot bucura o data pe an de un festival de muzica rock.

Fiind in 2019 la cea de-a 5 editie, Maris Fest s-a nascut in urma esecului cu Peninsula, care s-a mutat in Cluj si care apoi a devenit Untold... si pentru ca Targu Mures a ramas efectiv fara festival, fiind absorbit de diverse obscuritati politice si de interese, dupa cativa ani a aparut Maris Fest, un festival de rocker, pentru rockeri si despre rockeri.
Sa nu mai spunem ca si celebrul Dan Masca e la fel de impotriva si politizeaza prea mult un eveniment care nu ar trebui sa aibe nimic politic, ba chiar dimpotriva. Omule, tu esti membru fondator al partidului POL, arata transparenta nu aciditate politica. Vrei sa reprezinti ceva liber prin a restrange niste drepturi, not cool man!

Eu scriu asta din punctul de vedere al unui ascultator de rock, care a mers in fiecare an la Maris Fest, pentru ca e singurul loc unde pot asculta live (in afara de concerte platite) muzica rock si sa imi vad formatiile romanesti/moldovenesti favorite.

Pentru ca traim intr-o societate in care gusturile sunt extrem de diverse, ele trebuie satisfacute intr-o anumita masura pentru a nu da in extrema aia de favoritisme si atunci, evident ai un oras in care se organizeaza diverse manisfestari pentru toate genurile muzicale.

Daca de Craciun avem concert cu Fuego si Hrusca in centru cand se aprind luminile, eu cred ca e corect sa vina Alternosfera la Maris fest sa ne cante despre tristeti si drumuri de noroi.
Daca vine Smiley la Zilele targumuresene, eu zic ca e corect ca la Maris sa avem Dirty Shirt care sa ne cante o oda rock despre Maramures, nu?
Lista continua, incepand de la asamblurile de muzica populara, ca heavy metal, hip-hop si tot asa.
Asta inseamna ca traiesti intr-o societate diversa.



Gresit!

Se pare ca atunci cand e un festival de rock in Targu-Mures, tot orasul este contra lui, pentru ca, desi e autorizat si se termina la o ora rezonabila si nu tine muzica tare ca vecinu ala prost al tau din perete care baga muzica tehno la 3 noaptea, esti atat de pornit impotriva muzicii ca nu te pot abtine sa nu comentezi, pentru ca esti da, cel mai destept om din lume!
Nimeni nu comenteaza de latraturile lui Fuego si discursurile politice ale lui Dorin Florea si lui Claudiu Maior, dar toti sunt oripilati cand vine parada moto si vin formatii rock.



Nu suportati sa vedeti barbati pletosi si gegile de piele, ca vai! Sunt nespalati si boschetari.
Sa va spun ceva, multi dintre ei sunt medicii care va trateaza cand sunteti bolnavi, altii sunt chiar profesorii vostri care va predau, si sunt oameni care isi fac datoria pentru care s-au angajat sa o faca.
Se intampla sa fie si sotul meu rocker, iar el ca profesie este Inginer Automatist, combinatia profesionata si gustul muzical se potrivesc.

Nu cred ca ai vazut tu vreodata scandal intre gagici si cocalari la vreun festival rock, dar de focul de la Bamboo a-ti auzit, ca le-a inghetat scobetele la blondilele cu Iphone in mana.

Am ajuns la concluzia ca educatia se manifesta mult si prin gustul muzical.
Pentru unii suna ofensator, sa judec in asemenea hal, dar asta e realitatea, gusturile se dezbat, ele ne definesc.
Pentru cei care se vaita ca unde li se duc banii din impozite, pai scuza-ma, si eu sunt contribuabil, si mai mult ma vait pentru faptul ca nu am autobuze si e prea multa coruptie in Mures, decat faptul ca pentru Maris Fest bugetul a fost de doar 19.000 lei, informatie publica, toti avem acces la bugetul local sa vedem pe ce se duc banii. Mai intai intrebati-va de ce nu merg cu autobuzul, ca mi si frica sa urc in hardughiile alea, epave si controlori corupti si mincinosi.
Orice om intreg la minte nu ar folosi transportul in comun in orasul asta!

Dar voi va vaitati ca exista un festival rock!
Voi, cetatenii din orasul asta nu vreti sa auziti de rock, pentru ca unu, inteleg ca nu va place, doi, limitati niste drepturi de care puteti mai mult beneficia voi, inclusiv cei mai limitati financiar, cu ajutoare sociale.
Va deranjeaza ca e organizat din banii vostri, cotizati la primarie, pentru ca nu va place genul muzical, dar daca venea Inna sau Smiley, erati cu totii numa' un zambet si un mici si bere in centru, sau parcul municipal.
Va deranjeaza ca Azomures e sponsor, care baga un buget mare, pentru ca pe langa asta, ofera locuri de munca pentru sute de oameni, si daca nu ar exista Azomures, orasul asta si-ar inchide portile si ar da faliment, orice industrie oraseneasca are cate un pro si contra.
Voi vreti sa cadeti! Odata cu voi cade totul
Nu uitati, e presupus sa avem drepturi egale, nu cereti sa fiti mai egali decat altii!

de Miruna-Lavinia

BMC logoBuy me a coffee

Comentarii

Trimiteți un comentariu